Terug
Gepubliceerd op 26/06/2024

Notulen  Gemeenteraad

di 28/05/2024 - 20:00 Raadzaal
Aanwezig: Veerle Dero, voorzitter raad
Ludo Persoons, burgemeester
Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, schepenen
Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, raadsleden
Kristof Andries, algemeen directeur
Verontschuldigd: Gunther De Smedt, raadslid
  • Openbaar

    • Kennisname: vraag van gemeenteraadslid Gerda Persoons om als onafhankelijk raadslid te zetelen

      Onderwerp

      Raadslid Gerda Persoons lichtte de voorzitter van de raad in dat zij vanaf 15 mei 2024 als onafhankelijk raadslid zal zetelen.

      Regelgeving

      Het Decreet Lokaal Bestuur, artikelen 37, 40, 160

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 4 januari 2019 betreffende de kennisgeving van de geldigheidsverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 waarin mevrouw Gerda Persoons werd aangewezen als gemeenteraadslid op de lijst N-VA.

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 4 januari 2019 betreffende de installatie van Gerda Persoons als gemeenteraadslid.

      Motivering

      Raadslid Gerda Persoons lichtte de voorzitter van de raad in dat zij vanaf 15 mei 2024 als onafhankelijk raadslid zal zetelen.

      De voorzitter van de gemeenteraad deelt het ontslag uit N-V-fractie mee van raadslid Persoons.

      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad neemt kennis van het schrijven van 15 mei 2024 van gemeenteraadslid Gerda Persoons waarbij zij meedeelt uit te treden uit de N-VA-fractie in de gemeenteraad van Galmaarden en ervoor opteert voortaan als onafhankelijk raadslid te zetelen in de gemeenteraad van Galmaarden.

    • Fusie Galmaarden, Gooik en Herne: periodieke rapportering

      Onderwerp

      De lokale besturen Galmaarden, Gooik en Herne namen op 21 december 2023 een definitieve beslissing tot vrijwillige samenvoeging van de gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne


      Over de werkzaamheden van het transitieteam en de verschillende stuur- en werkgroepen wenst het college van burgemeester en schepenen periodiek te rapporteren aan de gemeenteraad.

      Zie bijlage.

      Regelgeving

      Decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334, 345 ev.

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 21 december 2023 over de definitieve beslissing tot vrijwillige samenvoeging van de gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne

      Motivering

      Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om kennis te nemen van het verslag van mei 2024 over de werkzaamheden van de samenvoegingsoperatie.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Resultaat: Met 18 niet gestemd
      Besluit

      Artikel 1:

      De gemeenteraad neemt kennis van het verslag van mei 2024 over de samenvoegingsoperatie van Galmaarden, Gooik en Herne.

    • Inschrijving op de raamovereenkomst (PCO/TOP/2022/1) van de opdrachtencentrale van het Agentschap Wegen en Verkeer voor het leveren, plaatsen en onderhouden van analoge Hoppinzuilen in Vlaanderen.

      Ref.

      Ref. 803

      Onderwerp

      Voor het bestellen van Hoppinzuilen kan de gemeente een beroep doen op de raamovereenkomst van het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) als opdrachtencentrale. 

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334

       

      De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, art. 47 in het bijzonder

       

      De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten

       

      Financiële impact

      De opdracht valt onder jaarbudgetrekening 2024/GBB/0210-00/61503000/GEMEENTE/CBS/IP-GEEN

      Motivering

      Voor het leveren, plaatsen en onderhouden van Hoppinzuilen en kleine bewegwijzering op Hoppinpunten heeft AWV een raamovereenkomst ter beschikking, dewelke is opgezet als een opdrachtencentrale zodat ook lokale besturen, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, provincies, de NMBS, de Vlaamse Waterweg en andere entiteiten van de Vlaamse Overheid hiervan kunnen afnemen. AWV treedt op als aankoopcentrale en als deelnemende entiteit. Zij zorgen voor de opdrachtdocumenten, de gunning en de sluiting van de overeenkomst. De coördinerende rol blijft beperkt tot de verantwoordelijkheid voor het toezicht op de uitvoering van de aankoopcentrale in zijn geheel. Andere overheden in Vlaanderen kunnen zich als ‘deelnemende entiteit’ aansluiten bij deze raamovereenkomst en Hoppinzuilen bestellen volgens de bepalingen in de raamovereenkomst.

       

      De overeenkomst heeft een maximale duur van 48 kalendermaanden en bestaat uit 2 deelopdrachten:

      • een deelopdracht ‘leveringen en werken’
      • een deelopdracht ‘onderhoud na waarborgperiode’. 

       

      Gemeenten die willen aansluiten bij de raamovereenkomst dienen een toetredingsovereenkomst te ondertekenen.

       

      Het consortium Trafiroad (als hoofdaannemer), Infopunt Publieke Ruimte (VGB vzw), Arcadis Belgium en Mobipunt vzw werden door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aangesteld voor de uitvoering van de raamovereenkomst aangaande het leveren, plaatsen en onderhouden van analoge Hoppinzuilen in Vlaanderen (PCO/TOP/2022/1).

       

      De Hoppinzuilen binnen de raamovereenkomst zijn informatiezuilen met analoge kaarten, informatie en iconen. Zij informeren reizigers rond vervoers- en overstapmogelijkheden en andere diensten. 

      In het rioleringsproject van de Statiestraat te Tollembeek, waarbij ook de stationsomgeving wordt aangepakt, zal de gemeente zijn eerste Hoppinpunt inrichten. Hiervoor dient een analoge Hoppinzuil te worden besteld via het raamcontract. Ook ter hoogte van het station van Galmaarden zal een Hoppinpunt ingericht worden.

       

      De gemeenteraad is bevoegd om de toetreding tot de raamovereenkomst van de opdrachtencentrale AWV goed te keuren. Aansluitend kan het college van burgemeester en schepenen de bestelling van de zuilen plaatsen.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
      Besluit

      Artikel 1:

      De gemeenteraad keurt het voorstel om in te schrijven op de raamovereenkomst (PCO/TOP/2022/1) van de opdrachtencentrale van het Agentschap Wegen en Verkeer voor het leveren, plaatsen en onderhouden van analoge Hoppinzuilen in Vlaanderen goed.

       

       Artikel 2:

      De gemeenteraad keurt de toetredingsakte 'Aankoopcentrale tot het leveren, plaatsen en onderhouden van Hoppinzuilen', die als bijlage integraal deel uitmaakt van dit besluit, goed.

    • Inschrijving op de raamovereenkomst maaltijdcheques via opdrachtencentrale TMVS (CREAT/Farys)

      Onderwerp

      In uitvoering van de rechtspositieregeling kennen de gemeente en het OCMW van Galmaarden aan hun medewerkers maaltijdcheques toe. De huidige overeenkomst voor het aanmaken, leveren, beheren en innen van maaltijd- en ecocheques op basis van de raamovereenkomst van Fluvius loopt af in juli 2024. 

      Voor deze opdracht kan er een beroep gedaan worden op de raamovereenkomst van Creat die een raamovereenkomst afsloot met Pluxee.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, in het bijzonder artikel 41, 10°

       

      De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen


      De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, in het bijzonder artikel 47


      De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, zoals gewijzigd door de wet van 4 december 2013, wet van 16 februari 2017 en wet van 15 april 2018 kortweg de "wet rechtsbescherming" genoemd.


      Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur


      Het gemeenteraadsbesluit van 15 september 2020 houdende goedkeuring tot toetreding tot Creat aankoopcentrale (dienstverlenende vereniging TMVS)


      Het gemeenteraadsbesluit van Galmaarden, Gooik en Herne van 21 december 2023 houdende de definitieve beslissing tot vrijwillige fusie van de gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne

       

      Het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 28 mei 2024 houdende mandaat aan de gemeenteraad voor de inschrijving op de raamovereenkomst "maaltijdcheques" via opdrachtencentrale TMVS (CREAT/Farys)

      Financiële impact

      Het krediet voor deze uitgave is voorzien in het meerjarenplan onder jaarbudgetrekening 2024/GBB/0190-00/62310040/GEMEENTE/CBS/IP-GEEN

      Motivering

      Aangezien naast lokaal bestuur Galmaarden ook lokaal bestuur Gooik voor deze opdracht samenwerken met Pluxee is het aangewezen om in het kader van de fusie voor dezelfde leverancier te kiezen via de raamovereenkomst van Creat. Dit kan vermits Galmaarden is toegetreden tot de aankoopcentrale Creat.

      De raamovereenkomst "maaltijdcheques" loopt van 1 januari 2022 tot 31 december 2025.
      Het bestuur kan instappen en bestellen gedurende de volledige looptijd van deze overeenkomst. Deelopdrachten worden steeds gesloten voor een periode van vier jaar en kunnen bijgevolg de einddatum van de basisovereenkomst overschrijden.

      Pluxee (voorheen Sodexo) levert elektronische betaalkaarten met chip, gekoppeld aan een persoonlijke rekening voor elke gebruiker.
      De kaart fungeert als een slimme bankkaart, want de gebruiker wordt op de hoogte gehouden van storingen, vervaldatum, stortingen, saldo, uitzonderlijke kortingen en wedstrijden. Naast elektronische maaltijdcheques, kan het bestuur bij Pluxee ook terecht voor zowel elektronische ecocheques, elektronische sport- en cultuurcheques en elektronische cadeaucheques.

      Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de toetreding tot de raamovereenkomst "maaltijdcheques" van Creat en deze opdracht occasioneel gezamenlijk te voeren voor het OCMW Galmaarden.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Resultaat: Met 18 niet gestemd
      Besluit

      Artikel 1:

      De gemeenteraad beslist goedkeuring te verlenen aan de toetreding tot de raamovereenkomst "maaltijdcheques" aangeboden door de aankoopcentrale TMVS (Creat/Farys).

       

      Artikel 2:

      Deze opdracht wordt als een gezamenlijke occasionele aankoop georganiseerd voor gemeente en OCMW Galmaarden.

       

      Artikel 3:

      Dit besluit wordt meegedeeld aan de lokale besturen Herne en Gooik en aan Creat.

    • Goedkeuring aanvullend reglement: wijziging snelheidsregime naar 50 km/u voor een deel van de N272 - Geraardsbergsestraat

      Ref.

      Ref. 865.5

      Onderwerp

      De gemeenteraad wordt gevraagd het aanvullend reglement voor het aanpassen van de snelheid van 70 km/u naar 50 km/u voor een deel van de Geraardsbergsestraat goed te keuren.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334

       

      De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij koninklijk besluit van 16 maart 1968

       

      Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg

       

      Het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald

       

      De nieuwe gemeentewet van 24 juni 1988

       

      Het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens

       

      Het uitvoeringsbesluit van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens

       

      De omzendbrief MOB/2009/1 van 3 april 2009

       

      Motivering

      Tijdens een structureel overleg met het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) in 2023 werd de vraag gesteld of de bocht in de Geraardsbergsestraat ter hoogte van huisnummers 101/103 van 70km/u naar 50km/u gebracht kan worden. Na de bebouwde kom is er een stuk van zo’n 600m veld, maar na dat veld is het, door de bebouwing en het ontbreken van fietspaden, samen met het bochtig tracé, zeker te verantwoorden om tot aan de grens met Geraardsbergen een maximumsnelheid van 50km/u in te voeren. 

      AWV stelde de vraag ook aan de collega’s van Oost-Vlaanderen om het tracé in Geraardsbergen eveneens naar 50km/u te brengen en stelt voor 50km/u in te lassen vanaf kilometerpaal 15,6 (ter hoogte van huisnummer 4 in de richting van Geraardsbergen) tot kilometerpaal 17,18 (op de scheiding van Galmaarden met Geraardsbergen, net voor  huisnummer 148 in de richting van Galmaarden) voor het gedeelte op grondgebied van Galmaarden.

      AWV Vlaams-Brabant besprak dit met Geraardsbergen en AWV Oost-Vlaanderen. De dienst Infrastructuur van Galmaarden nam contact op met de dienst Mobiliteit van Geraardsbergen om de opmaak van het aanvullend reglement en de plaatsing van de verkeersborden op elkaar af te stemmen, maar hier kwam tot op heden nog geen reactie op. Een beslissing dringt zich op.

      Het aanvullend reglement is geheel van toepassing op gewestwegen.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
      Besluit

      Artikel 1:

      In de Geraardsbergsestraat (N272) te Galmaarden wordt volgende aanvullende maatregel ingevoerd:

      • Snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur vanaf kilometerpaal 15,6 tot aan de grens met Geraardsbergen (Moerbeke) en dit in beide richtingen
      • Deze maatregel wordt ter kennis gebracht aan de weggebruiker door het verkeersbord C43 "50"

       

      Artikel 2:

      Dit aanvullend reglement wordt ter goedkeuring overgemaakt aan het Departement Mobiliteit en Openbare Werken via het digitaal loket

       

    • Goedkeuring bermbeheerplan gemeente Galmaarden

      Ref.

      637.61

      Onderwerp

      Het gemeentelijk bermbeheerplan werd opgemaakt door Haviland intercommunale. Het ontwerp van het bermbeheerplan werd goedgekeurd door het Agentschap voor Natuur en Bos. De gemeenteraad is bevoegd om het gemeentelijk bermbeheerplan definitief goed te keuren.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40-41, 285-288, 330-334

       

      Het besluit van de Vlaamse Regering van 27 juni 1984 houdende maatregelen inzake natuurbehoud op de bermen beheerd door publiekrechtelijke rechtspersonen.

       

      Het besluit van de administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos houdende delegatie en toewijzing van bevoegdheden van 1 januari 2020, artikel 25 §5

       

      De collegebeslissing van 19 oktober 2022 betreffende goedkeuring opmaak bermbeheerplan door Haviland

       

      De collegebeslissing van 13 maart 2024 betreffende principiële goedkeuring bermbeheerplan Galmaarden

       

      Het besluit van de adjunct-directeur adviezen & vergunningen van het Agentschap voor Natuur en Bos in Vlaams-Brabant en Limburg houdende afwijking van het bermbesluit van 2 april 2024.

      Financiële impact

      Voor het bermbeheerplan is een krediet goedgekeurd dat beschikbaar is onder de jaarbudgetrekening 2022/ACT-24/0200-00/21400007/GEMEENTE/CBS/IP-GEEN

      Advies

      Het bermbeheerplan werd op 15 januari 2024 ter advies voorgelegd aan de milieuadviesraad. Het advies luidde:

      • Ter voorbereiding aan de maaibeurt: alle zwerfvuil opruimen
      • biotoop geelgors: stimuleren en tegemoetkoming voorzien voor wie kleine landschapselementen plant in de velden zodat deze vogel een optimale broedplaats krijgt.
      • Haarden van invasieve exoten uitroeien door inschakelen van professionelen die met efficiënte producten deze vernietigen. Een afwijking kan aangevraagd worden bij VMM.
      Motivering

      Sinds 1985 is in Vlaanderen het Bermbesluit van kracht dat bepaalt dat bermen niet voor 15 juni gemaaid mogen worden. Een eventuele tweede maaibeurt mag slechts uitgevoerd worden na 15 september. De voorgeschreven maaiperiode is evenwel niet steeds de beste en steunt op de vaststelling dat het grootste aandeel van onze bermen zeer voedselrijk is. De maaidata uit het bermbesluit zijn ideaal om de vegetatie minder ruig te maken en de grassen te doen afnemen ten voordele van kruiden, maar gaan voorbij aan het feit dat kruidige vegetatie vaak pas bloeit na half juni. Via een goedgekeurd bermbeheerplan kan afgeweken worden van het bermbesluit en kunnen bepaalde bermen op een ander tijdstip worden gemaaid.

       

      Een bermbeheerplan heeft ook de bedoeling om meer, betere en herkenbare natuur in de gemeenten te scheppen, inclusief de biodiversiteit verhogen. De opmaak van het bermbeheerplan draagt bij tot het bekomen van een pragmatisch en ecologisch verantwoord beheer van bermen. Het maaien zelf gebeurt met aangepast materiaal om de ondergrondse plantendelen en de houtige gewassen niet te beschadigen. Het Bermbesluit verplicht openbare besturen dus een natuurvriendelijk beheer toe te passen op zowel de weg- als waterloopbermen die hun eigendom zijn of door hen beheerd worden.

       

      Afwijkingen van deze zijn wel toegelaten en moeten goedgekeurd worden door het Agentschap voor Natuur en Bos. Deze aanvraag gebeurt via een bermbeheerplan. Het bermbeheerplan motiveert eventuele gewenste uitzonderingen en afwijkingen op het Bermbesluit op een ecologische basis. bv. als er vroegere maaidata voorzien worden om specifieke soorten te beschermen of om de bloeiperiode te verlengen.

       

      Door de Intercommunale Haviland werd voor de gemeente Galmaarden een bermbeheerplan opgemaakt. In dit bermbeheerplan werden bermen aangeduid die voor 15 juni kunnen worden gemaaid.

       

      Het vooropgestelde bermbeheer wordt maximaal gericht op omvormingsbeheer, gebaseerd op het rapport van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek 'Evaluatie en optimalisatie van de inventarisatiemethodiek en de beheerevaluatie voor bermen en dijken'. Als belangrijkste beheerrichtlijn wordt voorgesteld om de meeste bermen te beheren in functie van verdere omvorming en in mindere mate op instandhouding. Er wordt gefocust op een grotere rijkdom aan kruiden, in aantallen en/of soorten.

      Dit werd op het college van 13 maart principieel goedgekeurd. Nadien werd het bermbeheerplan ter goedkeuring doorgestuurd naar het Agentschap voor Natuur en Bos.

       

      Aan het college van burgemeester en schepenen van Galmaarden wordt een afwijking verleend om af te wijken van artikel 3 van het besluit van de Vlaamse Regering van 27 juni 1984 houdende maatregelen inzake natuurbehoud op de bermen beheerd door publiekrechtelijke rechtspersonen.

      De afwijking kan worden gebruikt voor de bermsegmenten zoals beschreven in het bermbeheerplan. Het betreft waar een vroege eerste maaibeurt met start de tweede helft van mei voorzien.

      Bij bepaalde bermtypes wordt er aangeraden om te maaien op een tijdstip afwijkend aan de datums uit het Bermbesluit. Dit omwille van ecologische doeleinden (het omvormen of behouden van bermtypes, het creëren van een grotere soortenrijkdom).

       

      In 2023 werden de bermen geïnventariseerd in het voorjaar (mei en juni). Op basis hiervan werden de bermsegmenten ingedeeld volgens een specifiek bermtype:

      • Graslandfase 1 - Grassenmix: deze bermen worden gedomineerd door ruw beemdgras.
        Ook glanshaver, gestreepte witbol en kropaar waren aanwezig. Kruiden waren grotendeels afwezig.
      • Graslandfase 2 - Dominant stadium: de dominante grassoort in deze bermen is glanshaver of gestreepte witbol. Regelmatig voorkomende kruiden zijn onder andere kruipende boterbloem, scherpe boterbloem en veldzuring. Op enkele plaatsen komen in deze bermen ook soorten voor die duiden op verruiging, zoals brandnetel en bramen. De vegetatie is in deze bermen over het algemeen vrij hoog.
      • Graslandfase 3 - Gras-kruidenmix: de berm wordt niet langer gedomineerd door productieve grassoorten. Minder productieve grassen treden op de voorgrond, zoals gewoon reukgras en rood zwenkgras. Productieve grassoorten kunnen wel nog voorkomen, maar in mindere mate. De berm is daarmee een mix van verschillende grassen en kruiden. De bermen zijn over het algemeen kruidenrijk met soorten als rode klaver, smalle weegbree, gewoon duizendblad, gewoon biggenkruid, scherpe boterbloem, grasmuur, sint-janskruid en kleine klaver.
      • Verstoord grasland (R1): deze bermen bevatten soorten die wijzen op een (recente) verstoring van de vegetatie. De vegetatie is meestal niet gesloten. Bij een eenmalige verstoring is dit slechts een tijdelijke situatie, waarna een meer stabiele vegetatie kan vestigen. Aanwezige soorten zijn bv. gewone raket, heermoes, herderstasje, akkerdistel, grote klaproos en akkerkool.
      • Verruigd grasland (R2): deze bermen hebben een erg verruigd karakter met brandnetelhaarden, bramen en zevenblad. Hierbij wordt een extra onderverdeling gemaakt voor brandnetelruigte (R3), waarbij brandnetel domineert. Echter blijft het beheer van R2 en R3 wel hetzelfde.
      • Schaduwrijke bermen: deze bermen zijn gelegen langs houtkanten of bosranden en bevatten soorten als robertskruid, geel nagelkruid, look-zonder-look, kleefkruid, zevenblad of klimop

      Voor elk bermtype wordt een specifiek beheertype voorgesteld.

       

      Op basis van de inventarisaties blijkt dat een zeer groot aandeel van de bermen in Galmaarden over dergelijke potentie beschikt om naar graslandfase 3 te evolueren. Er wordt met aangepaste maaidatums betracht om hen soorten- en/of bloemrijker te maken.

      Het voorgestelde omvormingsbeheer omvat:

      • Tweemaal per jaar maaien met afvoer van maaisel voor alle graslandfases, met uitzondering van bermen met graslandfase 3 en schaduwrijke bermen:
        • Maaibeurt 1: na 15 mei
        • Maaibeurt 2: vanaf half oktober
        • Door reeds te maaien in mei worden voornamelijk de dominante grassen verwijderd, wat de ontwikkelingskans van kruidachtige vegetatie ten goede komt en de kans op bloei van kruidachtigen verhoogt. 
      • Tweemaal per jaar maaien met afvoer van het bermmaaisel voor bermen met graslandfase 3:
        • Maaibeurt 1: begin juli
        • Maaibeurt 2: vanaf half oktober
        • Deze beheerwijze zorgt ervoor dat de soortenrijkdom van graslandfase 3 in stand gehouden wordt.
      • Eenmaal per jaar maaien met afvoer van het maaisel voor schaduwrijke bermen:
        • Maaibeurt: in het najaar
      • Indien er geen determinatie van het bermtype mogelijk was, blijft het bermbesluit van toepassing:
        • Maaibeurt 1: na 15 juni
        • Maaibeurt 2: na 15 september
      • Struwelen en houtkanten worden om de twee jaar gesnoeid in het najaar (maanden september, oktober, november).

       

      De verleende afwijking op de bepalingen van het Bermbesluit geldt voor een periode van 6 jaar (2024-2029). Daarna dient een evaluatie uitgevoerd te worden om de resultaten van het gevoerde beheer te kunnen beoordelen. Een nieuwe afwijking kan hierna bekomen worden om het beheer verder te zetten na eventuele aanpassing van het beheerplan.

       

      Het bermbeheerplan en het besluit van de adjunct-directeur adviezen en vergunningen van het Agentschap voor Natuur en Bos in Vlaams-Brabant en Limburg houdende afwijkingen van het bermbesluit van 2 april 2024 maken als bijlage integraal deel uit van dit besluit.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock
      Onthouders: Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 16 stemmen voor, 1 onthouding, 1 niet gestemd
      Besluit

      Artikel 1:

      De gemeenteraad keurt het bermbeheerplan van de gemeente Galmaarden goed.

       

      Artikel 2:

      Het college wordt belast met de uitvoering van het bermbeheerplan vanaf het jaar 2025 zodat de bepalingen van het plan in de praktijk kunnen worden omgezet door de maaidiensten.

       

      Artikel 3:

      De dienst milieu bezorgt een kopie van dit besluit aan Haviland intercommunale en het Agentschap Natuur en Bos.

       

    • Aanwervings- en bevorderingsprocedure schooldirecteur gemeentelijke basisscholen Galmaarden: vaststellen aanwervings- en bevorderingskader

      Ref.

       

       

      Onderwerp

      De gemeenteraad is bevoegd voor de vaststelling van het algemeen kader werving en de selectie van een schooldirecteur gemeentelijk basisonderwijs. Het college van burgemeester en schepenen voert de procedure.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, art. 40

       

      Het decreet van het basisonderwijs van 25 februari 1997 en latere wijzigingen

       

      Het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van het gesubsidieerd onderwijzend personeel en latere wijzigingen

       

      Het besluit van de Vlaamse regering van 16 januari 2009 tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en latere wijzigingen

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 26 april 2022 houdende aanwervingsprocedure schooldirecteur gemeentelijke basisscholen Galmaarden: vaststellen aanwervingskader

      Advies

      Het ABOC werd georganiseerd op 17 mei 2024.

       

      Motivering

      Het voeren van een selectieprocedure voor de aanstelling van een directeur in het gemeentelijk basisonderwijs is verplicht. De Vlaamse onderwijsregelgeving legt weinig of geen procedures vast.

      OVSG stelde een aanstellingsbrochure op die het proces uittekent.

      In dat proces is de gemeenteraad bevoegd voor het vaststellen van het algemeen kader van de selectieprocedure, met name het vaststellen van het algemeen kader werving en selectie.

      Het college van burgemeester en schepenen voert de bepalingen van het kader uit, organiseert de selectieprocedure en stelt de geslaagde kandidaat aan.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 17 stemmen voor, 1 niet gestemd
      Besluit

      Artikel 1:

      De gemeenteraad keurt het algemeen kader voor de vaststelling van de selectieprocedure directeur basisonderwijs als volgt goed:

       

      • De aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden voor het ambt van directeur van basisschool worden als volgt vastgesteld:
        • de algemene voorwaarden vermeld in artikel 40 van het decreet rechtspositie van het gesubsidieerd onderwijspersoneel

      Aanvullende voorwaarden:

        • minimaal 5 jaar ervaring hebben in het Vlaams onderwijs
        • een bewijs kunnen voorleggen van deelname aan een cursus voor kandidaat directeurs of beginnende directeurs of het engagement aangegaan hebben om deze cursus te volgen op de vooravond van de vaste benoeming

      De kandidaten moeten voldoen aan de algemene en aanvullende wervingsvoorwaarden. Zij leveren zelf het bewijs hiertoe uiterlijk op het moment van de aanstelling.

       

      • Bij de aanstelling van een directeur basisonderwijs in een vacante betrekking wordt steeds een proefperiode te voorzien. De maximale duur van deze proefperiode komt overeen met de maximale duur zoals bepaald in artikel 42, §1, c) van het decreet rechtspositie personeelsleden gesubsidieerd onderwijs en kan worden verlengd conform de bepalingen van dit artikel.
       
      • Het programma van de niet-vergelijkende selectieproef bestaat uit ten minste een schriftelijk onderdeel, opgebouwd uit een gevalstudie en een competentieproef, en een mondeling onderdeel onder de vorm van een gestructureerd sollicitatiegesprek. Om als geslaagd te worden beschouwd, moeten de kandidaten voor elke selectietechniek die resulteert in een beoordeling op punten minstens vijftig procent behalen en minstens zestig procent op het geheel van het examen.
       
      • Tussen de bekendmaking van een vacature en de uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen, verlopen minstens zeven kalenderdagen. De dag van de bekendmaking van de vacature is niet in de termijn begrepen, de uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen wel. De datum van de verzending van de kandidatuur wordt beschouwd als de datum waarop de kandidatuur is ingediend. Bij verzending per post geldt de poststempel als de datum van de verzending.

       

      • Het vacaturebericht wordt bij aanwerving via ten minste twee van de volgende bekendmakingskanalen openbaar gemaakt én wordt intern bekend gemaakt:
        • de gemeentelijke website
        • de gemeentelijke sociale media
        • de vdab-website
        • een nationale of regionale krant of tijdschrift
        • zelf geproduceerde media zoals affiches en flyers
      • De duur en de modaliteiten van de wervings- of bevorderingsreserve worden bij het voeren van de selectieprocedure vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen en bedraagt minimaal 1 jaar, maximaal verlengbaar tot 5 jaar.


      Artikel 2:

      Dit besluit is niet van toepassing op de tijdelijke aanstelling van personeelsleden ter vervanging van een tijdelijk afwezige directeur.

       

      Artikel 3:

      Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met het voeren van de selectieprocedure en het aanstellen van een directeur voor het gemeentelijk basisonderwijs in Galmaarden.

       

      Artikel 4:

      Het gemeenteraadsbesluit van 26 april 2022 wordt opgeheven en vervangen door onderhavig besluit.

    • ILvA: Algemene Vergadering van 18 juni 2024: goedkeuren agenda en bepalen van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiging

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      Intergemeentelijk samenwerkingsverband ILvA vraagt voor haar Algemene Vergadering de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiging te willen vaststellen.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334

       

      Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de deelnemende gemeenten hun vertegenwoordigers voor een algemene vergadering van een opdrachthoudende vereniging bij gemeenteraadsbesluit dienen aan te wijzen uit de leden van de gemeenteraad en dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.


      Het gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2019 waarbij de heer Ludo Persoons, wonende te Kasteelstraat 26 te 1570 Vollezele en mevrouw Rita Paindavin, wonende te Avondvrede 3 te 1570 Galmaarden, worden aangeduid als volmachtdragers van de Gemeente Galmaarden op de (buitengewone) algemene vergaderingen van ILvA voor de gehele legislatuur 2019-2024.

       

      Motivering

      De gemeente Galmaarden is aangesloten bij intergemeentelijk samenwerkingsverband ILvA.

       

      De gemeente werd per aangetekend schrijven van 21 maart 2024 opgeroepen om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van ILvA die op 18 juni 2024 plaatsheeft te Erembodegem met als agenda:

      1. Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers (art.432 - decreet lokaal bestuur).
      2. Samenstelling van het bureau.
      3. Benoemen van bestuurders van mandaten opengevallen sinds de jongste gewone Algemene Vergadering.
      4. Verslag van de Raad van Bestuur over het jaar 2023.
      5. Jaarrekening per 31 december 2023.
      6. Verslag van de Commissaris.
      7. Verlening kwijting aan de Raad van Bestuur en de Commissaris over het boekjaar 2023.
      8. Herbenoeming Commissaris.

       

      Er zijn geen bezwaren voorhanden zijn om de goedkeuring van de agenda te weigeren. 

       

      Het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordigers dient te worden bepaald.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle
      Onthouders: Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 10 stemmen voor, 8 onthoudingen
      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad keurt de agenda van de Algemene Vergadering, van ILvA van 18 juni 2024 goed.


      Artikel 2:
      De gemeenteraad duidt de heer Ludo Persoons, Kasteelstraat 26 te 1570 Vollezele, en de heer Patrick Decat, mevrouw Rita Paindavin, wonende te Avondvrede 3 te 1570 Galmaarden, aan als volmachtdragers op de bovengenoemde Algemene Vergadering met het mandaat om te handelen en te beslissen overeenkomstig onderhavig besluit.     

       

       

    • Creat (TMVS dv): algemene vergadering/jaarvergadering van 18 juni 2024: goedkeuren agenda en bepalen van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordigers

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      Aankoopcentrale Creat (dienstverlenende vereniging TMVS) vraagt voor haar algemene vergadering van 18 juni 2024 de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigden te willen vaststellen.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334, 432

       

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 432, alinea 3, waarbij bepaald wordt dat de deelnemende gemeenten hun vertegenwoordigers voor een algemene vergadering van een opdrachthoudende vereniging bij gemeenteraadsbesluit dienen aan te wijzen uit de leden van de gemeenteraad en dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 15 september 2020 over de goedkeuring van de toetreding tot Creat aankoopcentrale (dienstverlenende vereniging TMVS) en goedkeuring statuten en toetredingsvoorwaarden en aankoop van een aandeel

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 15 september 2020 waarbij de heer Ludo Van Paepegem, Hoogstraat 19A, 1570 Galmaarden, wordt aangeduid als vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen van aankoopcentrale Creat (dienstverlenende vereniging TMVS) tot het einde van de gemeentelijke legislatuur 2019-2024

       

      De statuten van TMVS dv

      Motivering

      De gemeente Galmaarden is aangesloten bij TMVS dv.

      De gemeente werd per aangetekende brief van 18 april 2024 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Creat (TMVS) die op 18 juni 2024 fysiek doorgaat in Flanders Expo te Gent met digitale inbelmogelijkheid via Zoom. 

       

      De agenda van de algemene vergadering van Creat (TMVS) van 18 juni 2024 werd door de raad van bestuur als volgt vastgesteld:

      1. Wijziging van vermogen;
      2. Actualisering van bijlagen 1 en 2 aan de statuten ingevolge wijziging van vermogen;
      3. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2023;
      4. Verslag van de commissaris;
      5. Goedkeuring van:
        1. de jaarrekening over het boekjaar 2023 afgesloten per31 december 2023;
        2. de voorgestelde winstverdeling over het boekjaar 2023;
      6. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris;
      7. Actualisering presentievergoeding;
      8. Statutaire benoemingen;
      9. Varia.
       

      De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden bepaald voor elke algemene vergadering.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle
      Onthouders: Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 10 stemmen voor, 7 onthoudingen, 1 niet gestemd
      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Creat (TMVS dv) van 18 juni 2024, en de daarbij behorende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten, goed.

       

      Artikel 2:
      De gemeenteraad duidt de heer Ludo Van Paepegem, Hoogstraat 19 A te 1570 Galmaarden, aan  als vertegenwoordiger op de bovengenoemde algemene vergadering met het mandaat om te handelen en te beslissen conform artikel 1 van dit besluit en om namens het bestuur alle akten en bescheiden met betrekking tot de algemene vergadering van TMVS dv vastgesteld op 15 juni 2021, te onderschrijven. 

    • Fluvius West: algemene vergadering/jaarvergadering van 19 juni 2024: goedkeuren agenda en bepalen van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordigers

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      Fluvius West vraagt voor haar gewone algemene vergadering, tevens jaarvergadering van 19 juni 2024 de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigden te willen vaststellen.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334, 432

       

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 432, waarbij bepaald wordt dat de deelnemende gemeenten hun vertegenwoordigers voor een algemene vergadering van een opdrachthoudende vereniging bij gemeenteraadsbesluit dienen aan te wijzen uit de leden van de gemeenteraad en dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2019 waarbij de heer Jo Stalpaert, Repingestraat 80A, 1570 Vollezele en mevrouw Kim Bonduelle, De Roen 31, 1570 Galmaarden, worden aangeduid als vertegenwoordigers op de (buitengewone) algemene vergaderingen van Fluvius West (voorheen Infrax West) tot het einde van de gemeentelijke legislatuur 2019-2024.

      Motivering

      De gemeente Galmaarden is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Fluvius West.

      De gemeente werd per aangetekende brief van 30 maart 2023 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering/jaarvergadering van Fluvius West die op 19 juni 2024 plaatsheeft in Hooglede. Een dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente per brief en e-mail van 29 maart 2024 overgemaakt.

       

      De agenda werd door de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

       

      1. Kennisneming verslagen van Fluvius West van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2023. 
      2. Goedkeuring van de jaarrekening van Fluvius West afgesloten op 31 december 2023 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels)
      3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV
      4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van Fluvius West met betrekking tot het boekjaar 2023. 
      5. Aanbod tot aankoop aandelen Publi-T
      6. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten. 
      7. Statutaire benoemingen.
      8. Statutaire mededelingen.

       

      De gemeenteraad zal de Algemene Vergadering van Fluvius West verzoeken om de beslissing van de Raad van Bestuur van Fluvius West van 18 maart 2024 om 48.640 aandelen Publi-T te verkopen aan de Vlaamse Energieholding (VEH) (13.224 aandelen) en Efin (35.416 aandelen) aan de prijs van 1.457,00 euro per aandeel te bekrachtigen. Dit aanbod situeert zich in het kader van de reorganisatie van de Vlaamse aanwezigheid van de lokale besturen in Publi-T en in Publigas en de uitkanteling van de belangen van Fluvius West in Publi-T naar de Vlaamse Energieholding (VEH). De eerste te doorlopen fase hiervan betreft de verkoop van de aandelen Publi-T van Fluvius West aan enerzijds VEH en anderzijds Efin.

       

      De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden bepaald voor elke algemene vergadering.

       

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle
      Onthouders: Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 10 stemmen voor, 8 onthoudingen
      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius West van 19 juni 2024 goed.

       

      Artikel 2:

      De gemeenteraad verzoekt de Algemene Vergadering van Fluvius West om de beslissing van de Raad van Bestuur van Fluvius West van 18 maart 2024 om 48.640 aandelen Publi-T te verkopen aan de Vlaamse Energieholding (VEH) (13.224 aandelen) en Efin (35.416 aandelen) aan de prijs van 1.457,00 euro per aandeel te bekrachtigen. Dit aanbod situeert zich in het kader van de reorganisatie van de Vlaamse aanwezigheid van de lokale besturen in Publi-T en in Publigas en de uitkanteling van de belangen van Fluvius West in Publi-T naar de Vlaamse Energieholding (VEH). De eerste te doorlopen fase hiervan betreft de verkoop van de aandelen Publi-T van Fluvius West aan enerzijds VEH en anderzijds Efin.

       

      Artikel 3:
      De gemeenteraad duidt de heer Jo Stalpaert, Repingestraat 80A, 1570 Vollezele en als eventueel plaatsvervanger mevrouw Kim Bonduelle, De Roen 31, 1570 Galmaarden, aan  als volmachtdragers op de algemene vergadering van Fluvius West met het mandaat om te handelen en te beslissen conform artikel 1 van dit besluit.   

       

    • Havicrem: algemene vergadering van 20 juni 2024: goedkeuring agenda en bepalen van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordigers

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      Havicrem IGV vraagt voor haar algemene vergadering van 20 juni 2024 de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigden te willen vaststellen.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 56, 285-288, 330-334, 432, 454

       

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 432, alinea 3, waarbij bepaald wordt dat de deelnemende gemeenten hun vertegenwoordigers voor een algemene vergadering van een opdrachthoudende vereniging bij gemeenteraadsbesluit dienen aan te wijzen uit de leden van de gemeenteraad en dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2019 waarbij mevrouw Rita Paindavin, Avondvrede 3 te 1570 Galmaarden, en mevrouw Kim Bonduelle, De Roen 31 te 1570 Galmaarden, worden aangeduid als vertegenwoordigers op de (buitengewone) algemene vergaderingen van Havicrem IGV tot het einde van de gemeentelijke legislatuur 2019-2024

       

      Artikel 33 §1 van de gecoördineerde statuten van Havicrem

      Motivering

      De gemeente Galmaarden is deelnemer van de intergemeentelijke verenging voor crematoriumbeheer in het arrondissement Halle-Vilvoorde (Havicrem), opgericht op 10 juni 2003 en verlengd in haar bestaansduur tot 10 juni 2035.

       

      De gemeente werd per brief van 23 april 2024 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering van Havicrem die op 20 juni 2024 plaatsheeft in Eppegem. Een dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente per mail van 23 april 2024 overgemaakt.

       

      De agenda van de gewone algemene vergadering van Havicrem IGV die zal gehouden worden op 20 juni 2024 om 18u30 op de maatschappelijke zetel van de vereniging; Erasmuslaan 50, 1804 Eppegem (CARGOVIL) omvat volgende agendapunten:

      1. Goedkeuring notulen bijz. en buitengew. AV 20 december 2023
      2. Werkingsverslag 2023
      3. Jaarrekening 2023: goedkeuring
        1. Toelichting resultatenrekening en balans
        2. Verslag bedrijfsrevisor
        3. Verslag raad van bestuur
        4. Voorstel tot bestemming van het resultaat
      4. Kwijting aan de bestuurders en de bedrijfsrevisor
      5. Voorstel tot toewijzing bedrag onbeschikbare reserve per 31/12/2023 aan de beschikbare reserve
      6. Varia

       

      De gemeente Galmaarden heeft haar volmachtdrager(s) reeds aangeduid voor de volledige legislatuur.

      De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden bepaald voor elke algemene vergadering.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle
      Onthouders: Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 10 stemmen voor, 8 onthoudingen
      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Havicrem IGV van 20 juni 2024 goed.

      Artikel 2:
      De gemeenteraad duidt mevrouw Rita Paindavin (effectief vertegenwoordiger), Avondvrede 3 te 1570 Galmaarden, en mevrouw Kim Bonduelle (plaatsvervanger), De Roen 31 te 1570 Galmaarden, aan als volmachtdragers op de algemene vergadering van Havicrem IGV van 20 juni 2024 met het mandaat om te handelen en te beslissen conform artikel 1 van onderhavige beslissing.

       

    • Cipal (C-Smart): algemene vergadering van 20 juni 2024: goedkeuring agenda en bepalen van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordigers

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      Cipal dv vraagt voor haar buitengewone algemene vergadering van 20 juni 2024 de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigden te willen vaststellen en het ontwerp van statutenwijziging goed te keuren.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 427

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2019 waarbij de heer Ludo Van Paepegem, Hoogstraat 19A te 1570 Galmaarden werd aangeduid als vertegenwoordiger van de gemeente op de algemene vergaderingen van Cipal, en de heer Gunther De Smedt, Paulusstraat 10 te 1570 Galmaarden, werd aangeduid als plaatsvervanger op de algemene vergaderingen van Cipal, voor de duur van de legislatuur 2019-2024

       

      De huidige statuten van Cipal

       

      Het ontwerp van statutenwijziging van Cipal, goedgekeurd door de raad van bestuur in zitting van 13 juli 2023

       

      De toelichtende nota van Cipal betreffende voormeld ontwerp van statutenwijziging en betreffende de overige agendapunten van deze buitengewone algemene vergadering

      Motivering

      De gemeente is deelnemer van de dienstverlenende vereniging Cipal.

      De gemeente werd per mail van 3 mei 2024 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering van Cipal dv van 20 juni 2024 met de agendapunten van deze  algemene vergadering van Cipal.

      Cipal dv vraagt voor haar algemene vergadering van 20 juni 2024 de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigden te willen vaststellen.

       

      De Algemene Vergadering van Cipal dv vindt plaats in het Technologiehuis, in Geel. Daarnaast is het ook mogelijkheid om online te participeren via het elektronisch systeem waarmee de vorige  Algemene Vergaderingen hebben gewerkt.  

       

      De vergadering heeft de volgende agenda:

      1. Kennisname van het jaarverslag van de raad van bestuur en het verslag van de commissaris over de enkelvoudige jaarrekening van Cipal over het boekjaar 2023;
      2. Goedkeuring van de enkelvoudige jaarrekening van Cipal over het boekjaar 2023 met bestemming van het resultaat;
      3. Kennisname van het jaarverslag van de raad van bestuur en het verslag van de commissaris over de geconsolideerde jaarrekening van Cipal over het boekjaar 2023;
      4. Kennisname van de geconsolideerde jaarrekening van Cipal over het boekjaar 2023;
      5. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders en aan de commissaris van Cipal voor de uitoefening van hun mandaat tijdens het boekjaar 2023;
      6. Vervanging bestuurder;
      7. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering.

       

      De vaststelling van het mandaat van de volmachtdragers moet voor elke algemene vergadering worden herhaald.

      De gemeente Galmaarden heeft haar volmachtdrager(s) reeds aangeduid voor de volledige legislatuur.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle
      Onthouders: Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 10 stemmen voor, 8 onthoudingen
      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Cipal dv van 20 juni 2024 goed.

       

      Artikel 2:
      De gemeenteraad duidt de effectieve volmachtdrager en in voorkomend geval de plaatsvervangende volmachtdrager aan om op de buitengewone algemene vergadering van Cipal dv van 12 oktober 2023 te handelen en te beslissen conform de beslissingen van deze gemeenteraad.

       

    • Haviland: gewone algemene vergadering van 21 juni 2024: goedkeuren agenda en bepalen van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordigers

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      Haviland Intercommunale IgSv vraagt om voor de statutaire gewone algemene vergadering van 19 juni 2024 de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigden te willen vaststellen.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334, 432

       

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 432, alinea 3, waarbij bepaald wordt dat de deelnemende gemeenten hun vertegenwoordigers voor een algemene vergadering van een opdrachthoudende vereniging bij gemeenteraadsbesluit dienen aan te wijzen uit de leden van de gemeenteraad en dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2019 waarbij de heer de heer Patrick Decat, Hernestraat 86, 1570 Tollembeek,  en de heer Gunther De Smedt, Paulusstraat 10, 1570 Galmaarden, werden aangeduid als volmachtdragers voor de (buitengewone) algemene vergaderingen van Haviland Intercommunale gedurende de huidige legislatuur 2019-2024.

      Motivering

      De gemeente is aangesloten bij Haviland Intercommunale dat werd opgericht op 24 maart 1965 bij oprichtingsakte verschenen in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 16 april 1965 onder het nummer 8226 EN verlengd werd op 23 oktober 2019, verschenen in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 21 november 2019 onder het nummer 19151652. 

      Haviland Intercommunale is als intergemeentelijk samenwerkingsverband voor de ruimtelijke ordening en de economisch sociale expansie van het arrondissement Halle-Vilvoorde, een dienstverlenende vereniging die wordt beheerst door het decreet lokaal bestuur.

      De gemeente werd per brief van 16 april 2024 opgeroepen om kennis te willen nemen van de agenda van de gewone algemene vergadering van Haviland die op 19 juni 2024 plaatsheeft te Zellik.

       

      De agenda van de gewone algemene vergadering omvat volgende punten:

      1. Notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van 13 december 2023: goedkeuring (een exemplaar van deze notulen werd per brief op 21 december 2023 aan de deelnemers bezorgd.)
      2. verslag der activiteiten van het afgelopen boekjaar 2023;

      3. jaarrekening 2023 met balans, resultatenrekening, sociale balans per 31.12.2023, het voorstel van bestemming van het resultaat en toelichting: goedkeuring (art. 41);

      4. verslag van de raad van bestuur over het boekjaar afgesloten op 31.12.2023: goedkeuring (art. 41)

      5. verslag van de commissaris over het boekjaar afgesloten op 31.12.2023: goedkeuring (art. 41);

      6. bestuur: kwijting aan bestuurders, commissaris (art. 34);

      7. vaststelling resultaatsbestemming (art. 41);

      8. varia.

       

      De gemeente Galmaarden heeft haar volmachtdrager(s) reeds aangeduid voor de volledige legislatuur.

      De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden bepaald voor elke algemene vergadering.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle
      Onthouders: Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 10 stemmen voor, 8 onthoudingen
      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad keurt de agenda van de gewone algemene vergadering van Haviland Intercommunale van 19 juni 2024 goed.

       

      Artikel 2:
      De gemeenteraad verleent aan de effectieve volmachtdrager en in voorkomend geval de plaatsvervangende volmachtdrager mandaat om op de gewone algemene vergadering van Haviland IgSv van 19 juni 2024  te handelen en te beslissen conform de beslissingen van deze gemeenteraad.

       

    • Riobra: algemene vergadering/jaarvergadering van 24 juni 2024: goedkeuren agenda en bepalen van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordigers

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      Riobra vraagt voor haar buitengewone algemene vergadering van 24 juni 2024 de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigden te willen vaststellen.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334, 432

       

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 432, alinea 3, waarbij bepaald wordt dat de deelnemende gemeenten hun vertegenwoordigers voor een algemene vergadering van een opdrachthoudende vereniging bij gemeenteraadsbesluit dienen aan te wijzen uit de leden van de gemeenteraad en dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2019 waarbij de heer Jo Stalpaert, Repingestraat 80A te 1570 Vollezele, en de heer Patrick Decat, wonende te Hernestraat 86 te 1570 Tollembeek, worden aangeduid als vertegenwoordigers op de (buitengewone) algemene vergaderingen van Riobra tot het einde van de gemeentelijke legislatuur 2019-2024

      Motivering

      De gemeente Galmaarden is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Riobra.

      De gemeente werd per aangetekende brief van 29 maart 2024 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Riobra die op 24 juni 2024 plaatsheeft in Lubbeek. Een dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente per brief van 29 september 2023 overgemaakt.

      De agenda werd door de Raad van Bestuur in zitting van 11 maart 2024 als volgt samengesteld:

      1. Kennisneming verslagen van Riobra van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2023.
      2. Goedkeuring van de jaarrekening van Riobra afgesloten op 31 december 2023 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels). 
      3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV. 
      4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van Riobra met betrekking tot het boekjaar 2023. 
      5. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten. 
      6. Statutaire benoemingen. 
      7. Statutaire mededelingen.

       

      Artikel 432, alinea 3 van het decreet lokaal bestuur bepaalt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle
      Onthouders: Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 10 stemmen voor, 8 onthoudingen
      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Riobra van 24 juni 2024 goed.

       

      Artikel 2:
      De gemeenteraad duidt de heer Jo Stalpaert, Repingestraat 80A te 1570 Vollezele, en de heer Patrick Decat, wonende te Hernestraat 86 te 1570 Tollembeek, aan als volmachtdragers op de bovengenoemde buitengewone algemene vergadering met het mandaat om te handelen en te beslissen conform artikel 1 van dit besluit.     

    • PBE: algemene vergadering/jaarvergadering van 25 juni 2024: goedkeuren agenda, bekrachtiging aanbod tot aankoop aandelen Publi-T en bepalen van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordigers

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      PBE vraagt voor haar algemene vergadering, tevens jaarvergadering, van 25 juni 2024 de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigden te willen vaststellen.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334, 432

       

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 432, alinea 3, waarbij bepaald wordt dat de deelnemende gemeenten hun vertegenwoordigers voor een algemene vergadering van een opdrachthoudende vereniging bij gemeenteraadsbesluit dienen aan te wijzen uit de leden van de gemeenteraad en dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering

       

      Het gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2019 waarbij de heer Patrick Decat, wonende te Hernestraat 86 te 1570 Tollembeek, en de heer Ludo Van Paepegem, wonende te Hoogstraat 19 A te 1570 Galmaarden, worden aangeduid als vertegenwoordigers op de (buitengewone) algemene vergaderingen van PBE tot het einde van de gemeentelijke legislatuur 2019-2024

      Motivering

      De gemeente Galmaarden is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging PBE.

      De gemeente werd per aangetekende brief van 2 april 2024 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van PBE die op 25 juni 2024 plaatsheeft in Lubbeek. Een dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente per brief van 30 maart 2024 overgemaakt.

      De agenda werd door de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

      1. Kennisneming verslagen van PBE van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2023.

      2. Goedkeuring van de jaarrekening van PBE afgesloten op 31 december 2023 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).

      3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV.

      4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van PBE met betrekking tot het boekjaar 2023.

      5. Aanbod tot aankoop aandelen Publi-T.

      6. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.

      7. Statutaire benoemingen.

      8. Statutaire mededelingen.

       

      De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden bepaald voor elke algemene vergadering.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Veerle Dero, Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle, Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer, Kristof Andries
      Voorstanders: Ludo Persoons, Patrick Decat, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Melissa Van Eesbeek, Veerle Dero, Jo Stalpaert, Rita Paindavin, Kim Bonduelle
      Onthouders: Rudy Thiebaut, Gerda Persoons, Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens, Michel De Bock, Daniel Fonteyne, Henk Goegebuer
      Resultaat: Met 10 stemmen voor, 8 onthoudingen
      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering, tevens jaarvergadering, van de opdrachthoudende vereniging PBE van 25 juni 2024 goed.

      Artikel 2:
      De gemeenteraad duidt de heer Patrick Decat, Hernestraat 86 te 1570 Tollembeek, en als eventuele plaatsvervanger de heer Ludo Van Paepegem, Hoogstraat 19 A te 1570 Galmaarden, aan als volmachtdragers op de bovengenoemde algemene vergadering met het mandaat om te handelen en te beslissen conform artikel 1 van dit besluit.     

       

    • Kennisgeving van het syntheseverslag van de activiteiten 2023 van Fluvius West

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      De leden van de bestuursorganen brengen ten overstaan van hun gemeenteraad tweemaal per jaar verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en over het beleid van de opdrachthoudende vereniging.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334 en 441

      Motivering

      Conform de bepalingen van het decreet lokaal bestuur, artikel 441, brengen de leden van de bestuursorganen ten overstaan van hun gemeenteraad tweemaal per jaar verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en over het beleid van de opdrachthoudende vereniging.

      Het syntheseverslag over de activiteiten van 2023 van Fluvius West wordt aan de gemeenteraadsleden ter kennisgeving bezorgd.

      Dit syntheseverslag geeft een beknopt overzicht van de topics die aan bod komen in het verslag van de Raad van Bestuur van Fluvius West over het boekjaar 2023.

      Gemeentelijke vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur, de heer Jo Stalpaert licht de stukken toe aan de gemeenteraad.

      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad neemt kennis van het syntheseverslag over de activiteiten van van 2023 van Fluvius West.

    • Kennisgeving van het syntheseverslag van de activiteiten 2023 van Riobra

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      De leden van de bestuursorganen brengen ten overstaan van hun gemeenteraad tweemaal per jaar verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en over het beleid van de opdrachthoudende vereniging.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334 en 441

      Motivering

      Conform de bepalingen van het decreet lokaal bestuur, artikel 441, brengen de leden van de bestuursorganen ten overstaan van hun gemeenteraad tweemaal per jaar verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en over het beleid van de opdrachthoudende vereniging.

      Het syntheseverslag over de activiteiten van 2023 van Riobra wordt aan de gemeenteraadsleden ter kennisgeving bezorgd.

      Dit syntheseverslag geeft een beknopt overzicht van de topics die aan bod komen in het verslag van de Raad van Bestuur van Riobra over het boekjaar 2023.

      Gemeentelijke vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur, de heer Jo Stalpaert licht de stukken toe aan de gemeenteraad.

      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad neemt kennis van het syntheseverslag over de activiteiten van van 2023 van Riobra.

    • Kennisgeving van het syntheseverslag van de activiteiten 2023 van PBE

      Ref.

      9:81

      Onderwerp

      De leden van de bestuursorganen brengen ten overstaan van hun gemeenteraad tweemaal per jaar verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en over het beleid van de opdrachthoudende vereniging.

      Regelgeving

      Het decreet lokaal bestuur, artikel 40, 285-288, 330-334 en 441

      Motivering

      Conform de bepalingen van het decreet lokaal bestuur, artikel 441, brengen de leden van de bestuursorganen ten overstaan van hun gemeenteraad tweemaal per jaar verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en over het beleid van de opdrachthoudende vereniging.

      Het syntheseverslag over de activiteiten van 2023 van PBE wordt aan de gemeenteraadsleden ter kennisgeving bezorgd.

      Dit syntheseverslag geeft een beknopt overzicht van de topics die aan bod komen in het verslag van de Raad van Bestuur van PBE over het boekjaar 2023.

      Gemeentelijke vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur, de heer Patrick Decat licht de stukken toe aan de gemeenteraad.

      Besluit

      Artikel 1:
      De gemeenteraad neemt kennis van het syntheseverslag over de activiteiten van van 2023 van PBE.

Mondelinge vragen

 

GOEDKEURING NOTULEN.
In toepassing van artikel 32§3 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad werd vastgesteld dat gedurende de raadzitting geen bemerkingen werden gedaan in verband met het verslag, zodat de notulen van de vorige raadzitting van werden goedgekeurd.

Namens Gemeenteraad,

Kristof Andries
algemeen directeur

Veerle Dero
voorzitter raad